Składniki:
- Ser żółty — 150 gram
- Ser śmietankowy — 150 gram
- Mleko — 50 ml
- Jajka — 2 szt.
- Olej roślinny — 50 ml
- Mąka — 150 gram
- Proszek do pieczenia — 1/2 łyżeczki
- Sól — 1/4 łyżeczki
- Śmietana — 2 łyżki
- Czosnek — 2 ząbka
- Koperek — 10 gram
Sposób przygotowania:
- Najpierw połączamy mokre składniki ze sobą: mleko, jajka, olej.
- W drugiej misce mieszamy suche składniki: mąkę, sól, proszek do pieczenia.
- Teraz połączamy suche i mokre składniki, dobrze mieszamy.
- Ser żółty ścieramy na dużych oczkach i dodajemy do ciasta. Mieszamy.
- Wykładamy masę do foremek do pieczenia.
- Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 25 minut.
- Potrzebujemy krem do babeczek. Dlatego mieszamy serek śmietankowy z posiekanym czosnkiem, koperkiem i śmietaną. Dokładnie ubijamy za pomocą miksera. Dekorujemy schłodzone babeczki zrobioną masą.
Źródło: www.povar.ru