Babeczki serowe

Składniki:

  • Ser żółty — 150 gram
  • Ser śmietankowy — 150 gram
  • Mleko — 50 ml
  • Jajka — 2 szt.
  • Olej roślinny — 50 ml
  • Mąka — 150 gram
  • Proszek do pieczenia — 1/2 łyżeczki
  • Sól — 1/4 łyżeczki
  • Śmietana — 2 łyżki
  • Czosnek — 2 ząbka
  • Koperek — 10 gram

Sposób przygotowania:

  1. Najpierw połączamy mokre składniki ze sobą: mleko, jajka, olej.
  2. W drugiej misce mieszamy suche składniki: mąkę, sól, proszek do pieczenia.
  3. Teraz połączamy suche i mokre składniki, dobrze mieszamy.
  4. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach i dodajemy do ciasta. Mieszamy.
  5. Wykładamy masę do foremek do pieczenia.
  6. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 25 minut.
  7. Potrzebujemy krem do babeczek. Dlatego mieszamy serek śmietankowy z posiekanym czosnkiem, koperkiem i śmietaną. Dokładnie ubijamy za pomocą miksera. Dekorujemy schłodzone babeczki zrobioną masą.

Źródło: www.povar.ru

Comments

comments