Składniki:
- Biszkopty — 12 szt
- Serek śmietankowy — 250 g
- Śmietana — 250 g
- Cukier — 100 g
- Cukier waniliowy — 1 opakowanie
- Żelatyna — 15 g
- Malina — 200 g
- Owoce do smaku — 300 g
- Woda — 50 ml
Sposób przygotowania:
- Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Serek śmietankowy wymieszać z śmietaną, cukrem i cukrem waniliowym. Ubić. Dodać żelatynę i jeszcze raz ubić.
- Formę wyłożyć folią. Na dno wyłożyć 1/3 kremu. Wstawić formę do lodówki żeby galaretka schwyciła się. Następnie wyjąc formę, położyć biszkopty na masę. Pomiędzy nimi wyłożyć malinę.
- Na wierch wylać pozostały krem. Wstawić do lodówki. Następnie wyjąć i wyłożyć warstwę biszkoptów. Schować do lodówki do całkowitego wystygnięcia.
- Udekorować deser owocami.
Źródło: www.povarenok.ru