Składniki:
Spód:
- 2 szklanki pogniecionych ciasteczek
- ⅛ szklanka brązowego cukru
- ⅓ szklanka roztopionego masła
Nadzienie:
- 450 gram serka śmietankowego
- ¼ szklanki brązowego cukru
- ¼ szklanki cukru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka cynamonu
- 1 łyżka imbiru
- 1 łyżka esencji wanilii
- 2 zielone jabłka, obrane i pokrojone w cienkie plasterki
Na wierzch:
- ¼ szklanki owsianki
- ¼ szklanki maki
- ¼ brązowego cukru
- 1 łyżka cynamonu
- 2 łyżki topionego masła
- Sos karmelowy
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik do 180 ° C.
- W misce wymieszać wszystkie składniku dla spodu. Przełożyć do formy, równomiernie rozprowadzić i mocno ugnieść. Wypiekać 5 minut.
- W innej misce wymieszać wszystkie składniku dla nadzienia, oprócz jabłek. Wylać na spód, następnie wyłożyć jabłka.
- W oddzielnej misce wymieszać pozostałe składniki, oprócz karmelu, wylać na warstwę jabłek. Wypiekać 30 minut.
- Polać sosem karmelowym.
Smacznego!
Żródło: www.buzzfeed.com