Sernik z jabłkami i karmelem

Składniki:

Spód:

  • 2 szklanki pogniecionych ciasteczek
  • ⅛ szklanka brązowego cukru
  • ⅓ szklanka roztopionego masła

Nadzienie:

  • 450 gram serka śmietankowego
  • ¼ szklanki brązowego cukru
  • ¼ szklanki cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 łyżka imbiru
  • 1 łyżka esencji wanilii
  • 2 zielone jabłka, obrane i pokrojone w cienkie plasterki

Na wierzch:

  • ¼ szklanki owsianki
  • ¼ szklanki maki
  • ¼ brązowego cukru
  • 1 łyżka cynamonu
  • 2 łyżki topionego masła
  • Sos karmelowy

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 ° C.
  2. W misce wymieszać wszystkie składniku dla spodu. Przełożyć do formy, równomiernie rozprowadzić i mocno ugnieść. Wypiekać 5 minut.
  3. W innej misce wymieszać wszystkie składniku dla nadzienia, oprócz jabłek. Wylać na spód, następnie wyłożyć jabłka.
  4. W oddzielnej misce wymieszać pozostałe składniki, oprócz karmelu, wylać na warstwę jabłek. Wypiekać 30 minut.
  5. Polać sosem karmelowym.

Smacznego!

Żródło: www.buzzfeed.com

Comments

comments