Serowe kulki z pistacjami

Składniki:

  • 120 gram serka śmietankowego
  • 120 gram sera koziego
  • 2 łyżki masła
  • 4 filety anchovies
  • 1 szklanka liścia rzepaku
  • ¼ szklanki liści ziołowych (mięta, pietruszka)
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • ¾ szklanki pistacji, tosty, posiekane
  • Krakersy (do serwowania)

Sposób przygotowania:

Wymieszaj serek z kozim serem i masłem w robocie kuchennym do jednorodnej masy. Dodaj filety anchovies , zioła, szczypiorek, sól. Wszystko dobrze wymieszaj. Z gotowej masy zrób małe kulki serowe. Chłódź ok 3-12 godzin.

Przed serwowaniem posyp kulki posiekanymi pistacjami. Serwuj z krakersami.

Źródło: www.bonappetit.com/

Comments

comments