Specjały z Ostrowi Mazowieckiej w drodze na audyt

W najbliższej certyfikacji żywności organizowanej w ramach programu „Doceń polskie” wezmą udział trzy propozycje z oferty firmy Milkiland EU Sp. z o.o. Dnia 1 lutego 2017 roku członkowie Loży Ekspertów ocenią smak, wygląd i stosunek ceny do jakości specjałów marki Ostrowia™. Produkty te powstają w fabryce o tej samej nazwie, zlokalizowanej w Ostrowi Mazowieckiej.

Szansę zdobycia godła promocyjnego mają:

– ser żółty Ostrower

Ser typu szwajcarskiego; ma delikatny słodki, lekko orzechowy smak. Smakiem i konsystencją przypomina sery Emmental i Maasdam. Powstaje według klasycznej receptury sera szwajcarskiego.

– ser żółty Król Artur

Duma i innowacja firmy Milkiland. Ser o smaku i aromacie pieczonego mleka ma uniwersalne zastosowanie w kuchni: sprawdzi się jako składnik przekąsek, kanapek, sałatek i zapiekanek.

– serek Ostrowia twarogowy śmietankowy

Poczuj wyśmienity smak prawdziwej pełnowartościowej śmietany ukrytej w serku Ostrowia. Delikatna, kremowa konsystencja zachwyci Twoje podniebienie! – tak specjał ten opisują przedstawiciele firmy z Ostrowi Mazowieckiej.

Spółka Milkiland została założona w 2012 i jest w całości zależna od Grupy Milkiland – producenta nabiału działającego w krajach WNP oraz Unii Europejskiej. Spółką holdingową Grupy jest Milkiland N.V. z siedzibą w Holandii, podczas gdy działania w krajach WNP i Unii Europejskiej podejmowane są poprzez spółki zależne na Ukrainie, Rosji oraz Polsce.

Od grudnia 2010 r. spółka Milkiland N.V. jest notowana na Warszawskiej Giełdzie Papierów Wartościowych. Milkiland rozpoczęło działalność na Ukrainie w 1994 r. jako mała firma mleczarska, która przekształciła się w wiodącego producenta na rynku wyrobów mlecznych w krajach WNP.

Comments

comments