Tiramisu w 5 minut

Składniki:

  • Śmietanka  — 200 ml
  • Cukier puder  — 1 łyżka
  • Pasta czekoladowo-orzechowa  — 40 gram
  • Serek śmietankowy — 200 gram
  • Lody waniliowe  — do smaku
  • Kawa  — do smaku
  • Biszkopty  — 200 gram
  • Czekolada  — do smaku

Sposób przygotowania:

Lody waniliowe wyjąć z zamrażarki.

Ubić śmietankę dodając łyżkę cukru puder.

Serek śmietankowy wymieszać z pastą czekoladową.

Do otrzymanej masy czekoladowej dodać ubitą śmietankę. Ostrożnie wszystko wymieszać do jednorodnej masy.

Biszkopty zanurzyć na parę sekund do zaparzonej kawy i ułożyć na dno szklanki. Na jedna porcje dawać 2 biszkopty.

Na wierch wyłożyć warstwę lodów. Dalej warstwę czekoladowo-kremowej masy, dalej jeszcze jedną warstwę lodów i masy. Posypać deser tartą czekoladą.

Deser można włożyć do lodówki dla zastygnięcia.

www.povar.ru

Comments

comments