Składniki:
- Śmietanka — 200 ml
- Cukier puder — 1 łyżka
- Pasta czekoladowo-orzechowa — 40 gram
- Serek śmietankowy — 200 gram
- Lody waniliowe — do smaku
- Kawa — do smaku
- Biszkopty — 200 gram
- Czekolada — do smaku
Sposób przygotowania:
Lody waniliowe wyjąć z zamrażarki.
Ubić śmietankę dodając łyżkę cukru puder.
Serek śmietankowy wymieszać z pastą czekoladową.
Do otrzymanej masy czekoladowej dodać ubitą śmietankę. Ostrożnie wszystko wymieszać do jednorodnej masy.
Biszkopty zanurzyć na parę sekund do zaparzonej kawy i ułożyć na dno szklanki. Na jedna porcje dawać 2 biszkopty.
Na wierch wyłożyć warstwę lodów. Dalej warstwę czekoladowo-kremowej masy, dalej jeszcze jedną warstwę lodów i masy. Posypać deser tartą czekoladą.
Deser można włożyć do lodówki dla zastygnięcia.