Zapiekanka z jagodami

Składniki:

  • 1¼ szklanki mleka
  • 3 jajka
  • 2 łyżki esencji wanilii
  • 2 łyżki miodu
  • 1 chleb (pokrojony w kostkę)
  • 1 opakowania serka śmietankowego
  • ½ szklanki jagód
  • Masło do smarowania patelni
  • Syrop klonowy lub miód do serwowania

Sposób przygotowania:

  1. W dużej misce wymieszać mleko, jajka, esencje waniliową oraz miód.
  2. Dodać kostki chleba i wymieszaj z masą. Odstawić na 10 minut.
  3. Dodać serek i jagody, delikatnie wymieszać.
  4. Posmarować foremki do pieczenia masłem lub olejem, wykładać masę do foremek.
  5. Nagrzać piekarnik do 180 stopi C.
  6. Przykryj naczynie folią, posmarowaną masłem lub olejem.
  7. Piec 20 minut.
  8. Podawać z ulubionymi dodatkami: syropem lub bitą śmietaną.

Źródło: communitytable.parade.com

Comments

comments