Składniki:
- 1¼ szklanki mleka
- 3 jajka
- 2 łyżki esencji wanilii
- 2 łyżki miodu
- 1 chleb (pokrojony w kostkę)
- 1 opakowania serka śmietankowego
- ½ szklanki jagód
- Masło do smarowania patelni
- Syrop klonowy lub miód do serwowania
Sposób przygotowania:
- W dużej misce wymieszać mleko, jajka, esencje waniliową oraz miód.
- Dodać kostki chleba i wymieszaj z masą. Odstawić na 10 minut.
- Dodać serek i jagody, delikatnie wymieszać.
- Posmarować foremki do pieczenia masłem lub olejem, wykładać masę do foremek.
- Nagrzać piekarnik do 180 stopi C.
- Przykryj naczynie folią, posmarowaną masłem lub olejem.
- Piec 20 minut.
- Podawać z ulubionymi dodatkami: syropem lub bitą śmietaną.
Źródło: communitytable.parade.com