Sery śmietankowe

Image is not available

Serek śmietankowy - Serek ma delikatną konsystencje, z lekko wyrażonym smakiem sera, robiony z mleka i śmietany. Zgodnie z francuskimi źródłami był wiadomy od XVII wieku. Nadaje się do robienia kanapek oraz wypieków.

Image is not available

Serek śmietankowy ze szczypiorkiem - Serek ma delikatną konsystencje, z lekko wyrażonym smakiem sera, robiony z mleka i śmietany. Zgodnie z francuskimi źródłami był wiadomy od XVII wieku. Nadaje się do robienia kanapek oraz wypieków.

Image is not available

Serek śmietankowy z ziołami - Serek ma delikatną konsystencje, z lekko wyrażonym smakiem sera, robiony z mleka i śmietany. Zgodnie z francuskimi źródłami był wiadomy od XVII wieku. Nadaje się do robienia kanapek oraz wypieków.

Image is not available

Serek śmietankowy z papryką - Serek ma delikatną konsystencje, z lekko wyrażonym smakiem sera, robiony z mleka i śmietany. Zgodnie z francuskimi źródłami był wiadomy od XVII wieku. Nadaje się do robienia kanapek oraz wypieków.

Image is not available

Serek jogurtowy - Serek ma delikatną konsystencje, z lekko wyrażonym smakiem sera, robiony z mleka i śmietany. Zgodnie z francuskimi źródłami był wiadomy od XVII wieku. Nadaje się do robienia kanapek oraz wypieków.

Image is not available

Serek śmietankowy z czosnkiem - Serek ma delikatną konsystencje, z lekko wyrażonym smakiem sera, robiony z mleka i śmietany. Zgodnie z francuskimi źródłami był wiadomy od XVII wieku. Nadaje się do robienia kanapek oraz wypieków.

ArrowArrow
ArrowArrow
Slider

Sery twarde

Image is not available

Ostrower - twardy holenderski ser. Ser ma lekki i łagodny smak. Im bardziej ser jest dojrzały tym bardziej zmienia swój charakter. Z dojrzewaniem ser nabiera lekko ostrego smaku z nutą karmelu, staje się bardziej suchy.

Image is not available

Maasdam - powstał na początku lat 90. XX wieku jako alternatywa dla szwajcarskich serów typu ementalera. Nazwa pochodzi od małego miasteczka Maasdam w Holandii. Ma smak bardziej słodki i orzechowy niż ementaler, delikatną, żółtą skórkę, a w przekroju widoczne duże dziury.

Image is not available

Król Artur – Unikatowa technologia sera została opracowana w 2003 roku kompanią Milkiland i jest trzymana w tajemnicy. Ser połączył w sobie dawne tradycje wytwarzania sera i nowy ekspresyjny smak i aromat mleka z pieca.

ArrowArrow
ArrowArrow
Slider

Sery pleśniowe

Image is not available
Ser Camembert zaliczany jest do francuskich serów miękkich. Jego nazwa pochodzi od wsi Camambert w departamencie Orne, w Normandii. Historia powstania sera wiąże się z krwawymi rządami jakobinów we Francji. Ser ma wyborny śmietankowy smak i charakterystyczny, lekko pieczarkowy zapach.
Ser brie należą do serów miękkich podpuszczkowych z charakterystyczną białą skórką pleśniową oraz elastycznym, kremowym miąższem o jednolitej barwie. Ser ma wyborny śmietankowy smak i charakterystyczny, lekko pieczarkowy zapach.
Image is not available
ArrowArrow
ArrowArrow
Slider