O marke Ostrowia

Żyjemy w błyskawicznie zmieniającym się świecie, ale najważniejsza, jak zawsze, jest dbałość i wspieranie naszych najbliższych. Nawet gdy jesteśmy bardzo zajęci, łatwo jest okazać miłość i ciepło. Możemy robić to przez zwyczajne codzienne proste rzeczy, które nie zawsze są spektakularne, ale najbardziej pokazują naszą miłość.

Wybierając Ostrowię dbasz o zdrowie, wybierasz naturalną i ekologiczną żywność, równocześnie dajesz swoim najbliższym przyjemność smaku. Dzielimy się z Państwem 40 latami doświadczenia w wytwarzaniu sera z mleka pochodzącego z regionu Zielonych Płuc Polski. Pragniemy dać Państwu przyjemność płynącą z naturalnego smaku i korzyści z przyswajalnego mlecznego wapnia, witamin i minerałów.

Zadbaj o bliskich. Ostrowia – 100% zdrowia w każdym opakowaniu.

img_1

Historia produkcji

Wytwarzanie produkcji Ostrowia™ jest realizowane na fabryce o tej samej nazwie Ostrowia w Ostrowi Mazowieckiej, Polska.

Zakład działa na rynku mleczarskim ponad 40 lat i wytwarza produkty w kategorii serów twardych, serów twarogowych oraz suchych produktów mlecznych. Produkcja jest oparta na klasycznej europejskiej recepturze wytwarzania sera od 1974 roku. Wysoka jakość produkcji jest gwarantowana kontrolą na wszystkich etapach produkcji zgodnie z międzynarodowym standardem i odznaczona certyfikatami jakości ISO 9001:2000 i ISO FSSC 22000:2010. Zdolności produkcyjne fabryki pozwalają wyprodukować 15 tys. ton sera rocznie.

Jesteśmy dumni, że udało się nam osiągnąć tak wysoką jakość poprzez kontrolę na każdym etapie produkcji. Od momentu wytworzenia aż do finalnego pojawienia się na Państwa stolach. Gwarantujemy bezprecedensowy poziom bezpieczeństwa naszych produktów.

img_2

Certyfikaty i nagrody

  • Zakład Ostrowia odznaczony certyfikatem jakości ISO 9001:2000 w sferze zamówienia surowca mlecznego i wytwarzania produktów mlecznych od Lloyd’s register, Polska
  • Odznaczony certyfikatem jakości ISO FSSC 22 000:2010 w sferze wytwarzania produktów mlecznych od włoskiej firmy CSQA
  • Zapewnia produkcję żywności, spełnia wszystkie wymogi UE (protokół № 1/2013 od 08.10.2013)
  • Posiada puchar Wojewody Mazowieckiego za dobytek marketingu
  • Odznaczony nagrodą “za wysoką jakość produktów” IX mlecznego jarmarku “Mleko-Export”
  • Odznaczony nagrodą Hermes Eurodialog
  • Srebrny zwycięzca konkursu Golden Cheese Poland w kategorii serów topionych
  • Certyfikowany dla sprzedaży swojej produkcji na rynkach wielu krajów świata.
img_3
img_4

Jednym z wielu zalet produkcji Ostrowia™ jest to, że ona wytwarzana z mleka dostarczanego z Zielonych Płuc Polski. Zielone Płuca Polski - unikatowe przyrodniczo tereny znajdujące się w północno-wschodniej części Rzeczypospolitej Polskiej.

20 grudnia 2004 roku zostało zawarte porozumienie o stworzeniu Znaku Promocyjnego Zielone Płuca Polski. Jest on symbolem usług i produktów o najwyższej jakości, wykonanych w połączeniu z wyjątkową dbałością o środowisko naturalne regionu.

Zadbaj o bliskich.

Ostrowia - 100% zdrowia

w każdym opakowaniu.