KROKIETY Z KAPUSTĄ , PIECZARKAMI I SEREM ŻÓŁTYM OSTROWIA

NALEŚNIKI
2 szkl. mleka
1 szkl. mąki
2 jajka
3 łyŻki oleju
sól, pieprz
FARSZ
1 główka kapusty włoskiej
250 g pieczarek
cebula
masło
200 g sera żółtego Ostrowia ( 200 g)
PANIERKA
2 jajka
bułka tarta
sól, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Z mleka, jajek i mąki przygotuj ciasto. Na patelni usmaż naleśniki. Pokrojoną kapustę ugotuj w posolonej wodzie i drobno posiekaj . Pieczarki umyj i pokrój w kostkę. Cebulę obierz , posiekaj i zeszklij na maśle.Do zeszklonej cebuli dodaj pieczarki , kapustę i starty żółty ser. Na usmażone naleśniki nakładaj porcję farszu i zwijaj tak aby uformować krokiety. Jajko rozbij i dopraw solą i pieprzem , zwinięte naleśniki obtaczaj najpierw w jajku a potem w bułce tartej. Podawaj z barszczem czerwonym.

Comments

comments