Ciasto :
500 g mąki
250 ml gorącej wody
2 żółtka
Farsz :
400 g szpinaku
2 serki jogurtowe Ostrowia
10 dkg sera Rokpol
2 małe cebule
sól, pieprz
2 ząbki czosnku
Przygotowanie farszu:
Szpinak rozmrozić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklićna patelni. Szpinak doprawić czosniem , sola i pieprzem. Serem wymieszać widelcem z przygotowanym szpinakiem.
Przygotowanie ciasta :
Mąkę zalać w misce gorącą wodą , wymieszac grubszą łyżką a następnie dodać 2 żółtka. Zarobić ciasto i rozwałkować na podsypanej maką stolnicy. W rozwałkowanym cieście wyciąć szklanką kółkeczka. Na każdym kółku układać niewielką ilość farszu i zlepiać . Zlepione pierogi układać na stolnicy.Przed podaniem pierogi gotujemy w osolonym wrzatku do 3 minut od chwili wypłynięcia. Podawać z cebulką i rukolą.
Smacznego !