PRZEPIS NA PIECZEŃ RZYMSKĄ Z JAJKIEM I SEREM ŻÓŁTYM 

Składniki
600 g mięsa mielonego
200 g sera żółtego Ostrowia
3 jajka
szczypiorek
1 cebula
1 łyżeczka majeranku
2 ząbki czosnku
bułka tarta
ostra papryka
sól, pieprz

Posiekać cebulę i czosnek. Dodać do mięsa razem z jednym jajkiem, przyprawami i bułką tartą. Wymieszać. Ugotować pozostałe jajka. Jajka obrać ze skorupek. Formę do pasztetu  nasmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.  Do formy przełożyć  połowę przygotowanej masy mięsnej. Na wierch ułożyć  jajka. Wyłożyć resztę masy mięsnej , posypać pokrojonym szczypiorkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 50 minut. 15 minut przed końcem pieczenia posypać roladę startym żółtym serem. SMACZNEGO !!!

Comments

comments