Pyszna sałtka warstwowa z serem żółtym , kukurydzą i tuńczykiem.

Składniki:
ser żółty Maasdam Ostrowia 200 g
1 puszka kukurydzy
1 puszka ananasa
1 puszka tuńczyka
5 jajek gotowanych
6 łyżek majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego
natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
2. Jajka ugotuj na twardo, ostudź ,pokrój w kostkę.
3. Kukurydzę odsącz na sitku, ananasy pokrój w kostkę.
4. W salaterce układaj warstwowo tuńczyk , kukurydzę, ananas, jajka, na górę zetrzyj ser żółty.
5. Każdą warstwę posmaruj magonezem wymieszanym z jogurtem.
6. Posyp natką pietruszki
SMACZNEGO ! 

Comments

comments