Składniki na spód:
200 g wiórków kokosowych
50 g masła
2 łyżki cukru
Składniki na masę serową :
4 serki śmietankowe Ostrowia
2 galaretki brzoskwiniowe
200 ml śmietanki 30 %
0,5 l wrzatku
Przygotowanie:
Wiórki, cukier masło rozpuścić na patelni. Galaretki zalać wrzątkiem i odstawić do ostudzenia. Dno tortownicy wyłożyć połową masy kokosowej. Serek śmietankowy Ostrowia wyłożyć do miski, zmiksować z przestudzoną galaretką.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z serkami .Masę serową ostrożnie przelać do tortownicy. Sernik umieścić w lodówce. Po 2 godzinach przełożyć resztę masy kokosowej .Sernik wstawić do lodówki na całą noc do stężenia.
SMACZNEGO !